Feringa Building Groningen

Een nieuw gebouw voor het huisvesten van de Faculty of Science and Engeneering van Rijsuiversiteit Groningen. Het oude complex voldeed niet meer waardoor deze is vervangen door de Feringa Building ‘home to Nobel Prize winners’, vernoemd naar proffessor dr. Ben Feringa. De Feringa Building is één van de grootste laboratoriumgebouwen van Nederland en straks de thuisbasis voor 1400 studenten en 850 medewerkers om onderzoek te doen naar chemical engineering, (nano)technologie, materiaalonderzoeken en astronomie. Er zijn zelfs trillingsvrije laberatoria aanwezig die aardbevingsbestendig zijn. Zo’n indrukwekkend gebouw vraagt om de juiste profielen.
persoonlijk advies
oplossingen op maat
volledige ondersteuning
just in time delivery

Informatie

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Aannemer

Ballast Nedam

Locatie

Groningen

Jaartal

2023

Soort profiel

Start- en beëindigingsprofiel

Afbeeldingen

Feringa Building
Feringa Building
Feringa Building
meer

Een imposant project

Het gebouw, met een vloeroppervlak van 64.000 m², is nog volop in aanbouw. Het Feringa Building wordt naar zeggen de grootste locatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het gebouw van 260 meter lang heeft een aardbeving-bestendige constructie en een slim ontwerp. Zo wordt er rekening gehouden met alles wat het gebouw moet huisvesten: van de laboratoria tot collegezalen, ruimte voor evenementen, kantoren en de opvallend gele vergaderzalen. Duurzame maatregelen bij dit project zie je onder meer terug in de ca. 900 m² aan zonnepanelen die worden geïnstalleerd.

Voor elke klus een passende oplossing

Het esthetische oogpunt van de architect gaat bij ons nooit verloren. Zo ook bij opvallend gekleurd stucwerk kunnen wij profielen leveren die goed verwerkt kunnen worden, of op kleur gemaakt zijn en daardoor niet meer zichtbaar zijn in het eindresultaat. Onze jarenlange kennis en doorontwikkeling op het gebied van profielen maakt dat wij bij elk project kunnen adviseren en begeleiden. Wij denken graag met jou mee in optimalisatie en oplossingen!

Meer over onze werkwijze

Oplossing op maat gezocht? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met jou mee.

Advies nodig?

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of een offerte.

Vul het formulier in, dan hoort u spoedig van ons. Of bel tijdens kantoortijden:
+31 (0)570 50 38 30